T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / ÇAYIROVA - Yapı ve Kredi Bankası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TARİHÇE

            Eski adıyla Yapı ve Kredi Bankası Kız Teknik ve Meslek Lisesi 2008 yılında Yapı ve Kredi Bankası ve Çayırova Belediyesi tarafından yaptırılmış olup 180 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır.

            Okulumuz ilk açıldığı yıllarda Kız Meslek Lisesi bünyesinde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Giyim Üretim Teknolojisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Grafik ve Fotoğraf Alanları olmak üzere toplam dört alanda eğitim verilmekteydi, 2010-2011 Eğitim Öğretim yılından itibaren okulumuzun kalite ve niteliklerini aktarmak amacıyla Anadolu Kız Meslek Lisesi bünyesinde, Bilişim Teknolojileri Alanı ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanlarından da öğrenci almaya başlamıştır.

            Okulumuz ayrıca 2010 yılı 2. döneminde Döner Sermayeye geçmiş ve atölyelerde öğrencilerimiz üretim imkânına kavuşmuştur. 2011 yılından itibaren ise Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanında Açık Lise Yüz Yüze Eğitim verilmektedir.

        Okulumuzda Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı, Bilişim Teknolojileri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Büro Yönetimi, Grafik ve Fotoğraf alanları olmak üzere beş alanda Eğitim Öğretim yapılmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.12.2012 - Güncelleme: 14.02.2020 14:35 - Görüntülenme: 2404
  Beğen | 0  kişi beğendi